Rheinland-Pfalzi liidumaa delegatsioon Tallinna Meelespea Lasteaias

Neljapäeval, 17.05.2018 külastas Tallinna Meelespea Lasteaeda Rheinland-Pfalzi liidumaa delegatsioon, kellele tutvustati Eesti alusharidust ja “Kiusamisest Vabaks!” programmi.

Eelneval õhtul külastasid Tallinna Meelespea Lasteaia direktor Kristina Märks, lasteaia vabatahtlik Yamina Hamadi, õpetajad Jaanika Reinik ja Kätlin Valge Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkonda Tallinnas, kus tehti esmane tutvumine delegatsiooniga.

Neljapäevase koosviibimise avas Lastekaitse Liidu juhatuse liige Tõnu Poopuu. Seejärel tutvustas lasteaia direktor Kristina Märks Eesti alusharidust ja Tallinna Meelespea Lasteaeda. Õpetajad Jaanika Reinik ja Kätlin Valge tutvustasid lasteaias rakendatud Kiusamisest Vabaks! programmi ja programmeerimise algõpetuse rakendamist (Be-Bot, Bluebot ja Ozobot).

Lastekaitse Liidu president Ene Tomberg sõnas: „Juba lasteaiaealised lapsed suudavad teadlikult väärtustada iseennast ja samas ka kaaslast. Huvitavate arutelude käigus õpitakse lahendama igapäevaelus ette tulevaid konflikte nii, et olukorrad ei areneks kiusamiseks. Samas arendatakse lastes empaatiatunnet hätta sattunud või murega kaaslase aitamiseks.  Samaväärselt päriseluga on häid suhteid väärtustav käitumiskultuur vajalik ka internetis suhtlemisel.“ Tomberg lisas, et Lastekaitse Liidul on hea meel, et programm „Kiusamisest vabaks!“ ja projekt „Targalt internetis“ pakuvad huvi ka Saksamaal.

Külaliste nimekiri asub siin.

Lisainfot Rheinland-Pfalzi liidumaa kohta leiab siit.

 

Easysoftonic