Lasteaiaõpetajate mänguhommik sai tuule tiibadesse

Programmi “Kiusamisest vabaks!” uus algatus lasteaiaõpetajate mänguhommik loodi eesmärgiga pakkuda õpetajatele võimalus kogeda programmi metoodilisi mänge omal nahal ja näha lastega igapäevaselt tehtavaid tegevusi uues valguses – mängija pilgu läbi. Mänguhommik, just nagu ka kogu “Kiusamisest vabaks!” programm, keskendub grupile kui tervikule ja koosolemise rõõmule, kasvates meie-tunnet ja tugevdades omavahelist head läbisaamist. Kohtumised annavad ka hea võimaluse luua uusi tutvusi erinevate “Kiusamisest vabaks!” kolleegidega üle kogu Eesti. Kõiki mängujuhi poolt läbi viidud tegevused on pärit “Kiusamisest vabaks!” lasteaia metoodilise kohvri raamatutest “Koos õues!” ja “Tegevuste raamat”. Mängud on väga mitmekesised: nii aktiivsed, vaiksed, digitaalsed, loomingulised, muusikalised kui hariduslikud. 

Kaks esimest mänguhommikut peeti 20. oktoobril ja 21. oktoobril Tallinna, nii eesti kui vene kelees. Mänguhommikul osalenud lasteaiaõpetajate tagasiside toimunud üritusele oli üdini positiivne. Toodi välja, et mängimine niivõrd kokkuhoidvas ja rõõmsas keskkonnas loob suurepärase tunde, ühendab omavahel nii suuri kui väikeseid inimesi ja pakub palju praktilist abi, kuidas programmi “Kiusamisest vabaks!” tegevusi paremini mängude kaudu kõigi kolme sihtrühmani – kolleegide, lastevanemate ja lasteni – viia.

Programmi “Kiusamisest vabaks!” mänguhommikut õpetajatele korraldab MTÜ Lastekaitse Liit ja see on osalejatele tasuta tänu Haridus- ja Teadusministeeriumi toetusele.

Easysoftonic