Kiusamist ennetava metoodika “Kiusamisest vabaks!” Taani eksperdid külastavad Eestit

2. ja 3. detsembril 2015 toimub Tallinna Rännaku Lasteaias, Tallinna Arbu Lasteaias ning Kalamaja Põhikoolis „Kiusamisest vabaks!“ metoodikaga seotud taani ekspertide ja praktikute külastusvisiit, mille eesmärgiks on tutvustada külalistele kiusamist ennetava metoodika kasutamist Eestis.

 

Taani spetsialistid ja praktikud esindavad organisatsioone Save the Children Denmark ning Mary Foundation, mis tegelevad alates 2007. aastast „Kiusamisest vabaks!“ metoodika elluviimisega Taanis. Eestis veab Taani eeskujul projekti „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ alates 2010. aastast MTÜ Lastekaitse Liit.

Külastusvisiidil osalevad lisaks kohalike lasteaedade ja kooli esindajatele ka Haridus- ja Teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Tiina Peterson, Tallinna Ülikooli õppejõud Sirje Piht ja Kerstin Kööp, Tallinna Haridusameti hariduskorralduse osakonna juhtivspetsialistid Marika Kallas ja Viivi Lokk.

2015. aasta seisuga on „Kiusamisest vabaks!“ metoodikaga liitunud 439 lasteaeda ja 81 kooli üle Eesti. 

Projekt „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ avatud taotlusvoorust „Kaasamine ja sekkumised haridussüsteemis“. Programmi viivad üheskoos ellu Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti Noorsootöö Keskus ning partneriks Norra Kohalike Omavalitsuste ja Regionaalsete Omavalitsuste Liit.  

Easysoftonic