„Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ teeb koostööd hobikardisarjaga Talendid Rajale 2015

Kolmandat aastat järjepanu Eesti Autospordi Liidu ja Eesti Kardiliidu eestvedamisel alustav laste hobikardisari auto24 TALENDID RAJALE 2015 stardib juba vähem kui kuu aja pärast. 22. märtsil taaskord käivituva hooaja käigus selgitatakse vähem kui kolme kuu jooksul välja mitmed uued tulevikutähed, kellest nii mõnestki on eelmiste hooaegade näitel saanud tipptegijad kardispordi Eesti meistrivõistlustel.

Lisaks põnevale võidusõidule lisandub ka selle aasta võistluspäevadele kasvatuslik mõõde. Kui eelmisel aastal viis lastele sarja iga etapi raames ohutu liiklemise lühiloenguid läbi Maanteeamet, siis tänavu on sekka lisandunud Politsei ja Lastekaitse Liit.

„Ohutu liiklemise põhitõdede ülekordamine ei ole kunagi üleliigne, tänavu anname koostöös Lastekaitse Liiduga edasi veel ka Kiusamisest Vaba Kooli sõnumit. Autosport on atraktiivne spordiala ning meie ülesandeks on kasutada selle populaarsust teistelegi ühiskondlikult väga olulistele teemadele tähelepanu juhtimiseks,“ ütleb EAL peasekretär Margus Kiiver.

Kõik loengud ja töötoad on võistlejatele kohustuslikud, kuid kellegi võistluspäev nende tõttu pikemaks ei veni, sest rajal käiakse kordamööda. Niisama raja ääres seismise asemel saavad lapsed omandada kasulikke teadmisi.

Lisaks tutvustatakse lastele etappide käigus erinevat võistlustehnikat. „Kõigist ei pea saama tippvõidusõitjat, see ei ole ka meie prioriteet,“ tõdeb Margus Kiiver. „Pigem soovime lastes tekitada vaimustust insenerikunsti ja tehnikateaduste vallas.“

Sarja täpsem info ja registreerimine: www.auto24.ee/talendidrajale www.autosport.ee ja info@talendidrajale.ee

Easysoftonic