Kaheksa kuud karudega. Taebla lasteaia õpetajate kogemused

Taebla lasteaia õpetajad Aivi Paju ja Marje Mäemets kirjutavad Õpetajate Lehes oma tähelepanekutest peale kaheksat kuud “Kiusamisest vabaks” metoodika kasutamist. 

Taebla lasteaia Lepatriinude rühm alustas „Kiusamisest vaba lasteaia” metoodikaga septembris. Nüüd, kui möödas on kaheksa kuud, oleme märganud selle metoodika tugevaid, kuid ka nõrku külgi – nõrgad küljed on need, mis meie rühmas lihtsalt ei toiminud.

Tagasi vaadates võib tõdeda, et iga algus on raske. Ideid projekti igakülgseks kasutamiseks saadi koolitusel palju. Ideid jagus ka õpetajatel, kuid kõige raskem oli paigutada projekti tegevusi lasteaia päevaplaani.

Karude koosoleku päevaks valisime reede lõuna, mil rühma mõlemad õpetajad on lasteaias. Nii tundus hea võtta kokku nädal lasteaias ja teha plaane edaspidiseks. See päev tuleb teistel rühmadel tulevikus aga väga hästi läbi mõelda. Meil põhjustas koosoleku lõunane aeg laste ja õpetajate vahel erimeelsusi – lapsed tahtsid õues mängida, aga õpetajad tulla tuppa koosolekule. Pärast kaheksat kuud oleme siiski saanud selle aja meie rühmas toimima.

Loe edasi siit!

Easysoftonic