Tervisekäitumise uuring leidis positiivseid muutusi

Tervise Arengu Instituut (TAI) avaldatud kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu järgi on õpilaste tervisekäitumises positiivseid muutusi. Hea on näha, et nii teiste õpilaste kiusamine kui ka ise kiusamises ohvriks sattumine on pidevalt vähenenud. Siiski on veel jätkuvalt palju õpilasi, kelle jaoks kaasnevad kooliskäimisega rasked emotsioonid, kes on koolis kiusamist kogenud ja ise kaasõpilaste kiusamisest osa võtnud. Kiusamise ennetamine ja sellesse sekkumine on kestvalt oluline, vaid ühiselt ja järjepidevalt tegutsedes suudame luua kiusamisvabamat haridusteed! MTÜ Lastekaitse Liit programm „Kiusamisest vabaks!“ pakub selleks tööks teadmisi, vahendeid ja tuge!

Kooliõpilaste tervisekäitumise uuring (Health Behaviour in School-aged Children study ehk HBSC) toimus 2018. aasta kevadel Eestis juba seitsmendat korda. Uuringus osales 4727 viienda, seitsmenda ja üheksanda klassi õpilast üle Eesti, kes andsid ise hinnanguid oma tervise ja käitumise kohta. Täpsemalt loe uuringu kohta https://www.tai.ee/et/instituut/pressile/uudised/4513-tai-kooliopilaste-tervisekaeitumises-on-positiivseid-muutusi?fbclid=IwAR0oS-LCkj6WCbgB6XijhJo1xKrDhpZnyE-u9zMvQaFNyZ1pECnUDupaUV0

 

Easysoftonic