Midrimaa Pokud Targalt Internetis

05.veebruaril toimus rahvusvaheline turvalise interneti päev, millest Eestis võttis osa üle saja haridusasutuse.

Midrimaa lasteaia Pokud tähistasid „Targalt internetis“ nime all päeva juba teist aastat järjest. Kui eelmisel aastal vaatasime Jänku-Jussi multikaid ning koostasime saadud tarkustest plakatid, siis sel aastal tegime Karude koosoleku, kus käsitlesime küberkiusamise teemat. Internet on lastele tuttav, oskavad rääkida, mida nemad seal teevad (mängivad, vaatavad videosi) ning mida vanemad teevad (teevad tööd, loevad uudiseid, kirjutavad sõpradega jne). Tundmatu oli aga küberkiusamise teema ning see teema läks lastele korda, neil oli kahju neist, kellele tehti liiga. Ühiselt leiti, et ükskõik kus tuleb ikka sõbralikult käituda ning igast kiusamisest, olgu reaalne või virtuaalne, tuleb teavitada lähedasi. 

 

Tekst ja foto Liisa Ojapõld, Saue Lasteaed Midrimaa, Pokude rühm

Easysoftonic