PRESSITEADE: Koolirahu leping sõlmitakse täna kell 15 Pärnus

  • 31. august 2018 |

Täna, 31. augustil kell 15, kuulutatakse Pärnus Rüütli platsil välja algava õppeaasta Koolirahu. Lepingu allkirjastavad Pärnu linnapea, haridus- ja teadusminister, MTÜ Lastekaitse Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja MTÜ TORE.
Koolirahu väljakuulutamine ühendab õpilased, õpetajad, koolijuhid ja lapsevanemad tegutsema ühiselt parema koolikeskkonna nimel, soosides kooli algatust koolikeskkonna probleemide lahendamisel. Koolirahu eesmärk on meenutada igal aastal teekonda õppijasõbraliku ja turvalise koolikeskkonna poole.
„Suurepärane, et tänavune kooliaasta algab koolirahu väljakuulutamisega just Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus, kus tänavu alustab õpinguid ligi 7000 õpilast,“ sõnas Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Ta kutsub üles kooliperesid lepinguga liituma, unustama vaenu ja vastandumise ning ühiselt pingutama turvalise ja sõbraliku koolikeskkonna nimel. „Soovin kõigile õpilastele, õpetajatele, lapsevanematele kaunist ja turvalist kooliaasta algust ning edukat kooliaastat!,“ märkis Kosenkranius
Lastekaitse Liidu presidendi Ene Tombergi sõnul on Koolirahu suurepärane viis tähistada iga kooliaasta alguses juba alates 1999. aastast ühiskonnaülest eesmärki, märgata ja toetada alati ja igaühte, kes seda vajab. „Sallivus, hoolivus, austus ja julgus on väärtused, mida lisaks koolikeskkonnale peaks hoidma esil ka igas muus valdkonnas ja aasta igal päeval. Oleme loonud Koolirahu lepinguga liitumise võimaluse elektrooniliselt igaühele, ka neile, kes ise koolis ei õpi ega tööta,“ sõnas Tomberg.
Koolirahu tseremooniale järgneval kontserdil astuvad üles Pärnu bändid. Esinevad soul/funk muusika lipulaev Steps To Synapse ning tormilist rockmuusikat viljelev uus bänd Echolove.
Koolid ja klassid saavad sõlmida Koolirahu lepingu ka oma õppeasutuses, laadides selle alla Koolirahu kodulehelt koolirahu.lastekaitseliit.ee. Käesoleval aastal on Koolirahu lepinguga liitumine võimalik ka kodulehel elektrooniliselt nii õpilase, õpetaja, koolijuhi kui lapsevanema rollis. Link elektroonilisele liitumisele asub siin: http://koolirahu.lastekaitseliit.ee/allkirjasta-koolirahu-leping/

Eestikeelse lepingu saad alla laadida ka SIIT
Venekeelse lepingu saad alla laadida ka SIIT 

Koolirahu on Eestis välja kuulutatud alates 1999. aastast, alates 2008. aastast toimub see MTÜ Lastekaitse Liit eestvedamisel. Pärnu oli Koolirahu linnaks ka 2007. aastal.

Easysoftonic